Christoffer Radsby (P30)  Namn: Christoffer Radsby  
Registrerad 2008-11-04    Senast aktiv 2010-01-22 13:00  Från: Kalmar

Living in Baldurs Gate - En början: Del 1

Varning för spoilers i hela bloggserien.

Living in Baldur’s Gate - En början : Dag 1Chris Darkwood:
Som en nybliven Elf Ranger (Archer) står jag nu utanför Candlekeep Inn, redo att göra ett namn för mig själv i denna värld. Jag går in i värdshuset och köper en lång pilbåge och ett långt svärd men även lite pilar för de få guldmynt jag har. Det är en hel del människor i värdshuset men jag tänker inte mycket mer på dem, jag går fram till en av de mer intressanta karaktärerna, han ber mig att hämta en skriftrulle hos någon i innergården. Jaha tänker jag och beger mig därifrån eftersom jag är i starkt behov av pengar.Väl utanför värdshuset börjar jag prata med några av byborna och får springa runt och göra vardagliga sysslor. Än så länge har jag med min trogna Long Bow lyckats döda flertals råttor i ett varuhus, hämtat en botemedel till en av bybornas kossor, hämtat en förlorad bok och letat efter vakten Hulls svärd, jag hittade svärdet i hans kista i barackerna tillsammans med botemedlet till kossan.


Jag antar att vakterna där inne tittade konstigt på mig när jag stod och försökte öppna fel kista samtidigt som jag förbannade kistan för att den var låst, men vakten sade faktiskt att det var kistan längst med den vänstra väggen, han lurade mig helt enkelt eller så måste jag ha hört fel då jag tror närmare bestämt att det är större chans att jag blev lurad än att jag skulle höra fel. Jag hittade svärdet lyckligtvis och lämnade det till vakten Hull.

Sedan dess har jag gått omkring i staden och tittat på alla vackra byggnader, dock så verkar det som att min syn inte är som den bör vara, då jag endast ser några meter framför mig innan människor och djur försvinner ur min syn, konstigt nog.


Efter en stunds kringvandring så träffar jag på personer som vill lära mig överleva mot monster i partyform men även i singel. Dock så var det helt bedrövligt att försöka ge order till de andra människorna i partyt, de stod där som stela pinnar och lät monster attackera dem. Nåja hursomhelst så blev fienderna lätta måltavlor för min båge när de endast fokuserade på de andra, måttligt road blev jag ändå när jag fällde en efter en.

Hursomhelst efter den lärorika sessionen så gick jag till innergården. Där mötte jag Imoen, en liten lort till alv med jobbig stämma. Hon verkar veta mer om min framtid än vad jag själv vet just nu dock. Jag ignorerade henne för stunden och jag gick fram till min far Gorion istället, han berättade att vi var tvungna att fly för våra vänners skull här i Candlekeep. Stället är ju byggt som en fästning så jag förstod inte varför vi behövde fly men Gorion insisterade.


Jag följde efter Gorion och vi tog den stora porten ut ur Candlekeep. Gorion vände sig emot mig och sade att ifall vi någonsin skulle separeras så skulle jag ta mig till Friendly Arm Inn, trevligt namn tänkte jag men la istället min tankekraft på vart vi egentligen skulle bege oss. Det var kväll och Gorion tog mig ut i det vilda till en konstig stenformation. Jag visste inte vilken sorts magi som väntade mig här. Plötsligt blev vi tagna i ett bakhåll, Gorion skrek till mig att springa för mitt liv och det gjorde jag, jag sprang tills det ljusnade.


Utmattad och sliten nästa morgon träffade jag på Imoen igen ute vid en större väg som jag lyckats navigera till i mörkret. Hon drog upp något drabbel om att hon aldrig lämnar en vän (sen när var vi vänner?), men jag ignorerade henne tills hon slutade prata, hon märkte sedan hur trött jag var så vi slog upp läger och jag fick äntligen försöka sova, iallafall ett par timmar, trots att det var ljust ute så föll mina ögon sakta ned tillsammans med tankarna över de händelser som har förflutit.


22 januari 2009 kl. 00:00


Offline
Visa presentation

Blogg
- Visa bloggen [5]
Spelsamling
- Visa samlingen [25]
Användarrecensioner
- Recensioner [0]
Vänner
- Visa vänner [0]
 

Kommentarer


Darthozzan skrev:
Spännande Hoppas du blir nöjd med upplevelsen när du är klar!Klockan 22:52 torsdagen 22 januari 2009
Du måste vara inloggad för att kommentera.
Alla blogginlägg
Då vart man nominerad för stipendium
17 juni 2009 kl. 00:00
The game is not the experience
18 april 2009 kl. 11:13
It's a sad day - the day my Xbox 360 Elite failed.
30 januari 2009 kl. 00:00
Living in Baldurs Gate - En vecka passerar (dag 2-7): Del 2
23 januari 2009 kl. 00:00