Darthozzan (P26)  Namn: Adnan Dervisvic  
Registrerad 2008-12-06    Senast aktiv 2009-11-16 18:27  Från: Lysekil

Läsblogg

Läsbloggen finns på darutosan.badassmonkey.org

Läsbloggen är en ny uppgift som vi fått i Svenska B av Karin Ljugström. Den går ut på att läsa böcker och kommentera utvalda sektioner. Jag tycker det är en intressant uppgift som jag ser fram emot att göra, eftersom den är framåt och annorlunda än de flesta uppgifter vi får.

Jag har valt att läsa Lolita av Vladimir Nabokov. Det är en väldigt kontroversiell bok som berör ett ämne som är väldigt svårt att beröra. Jag har valt den boken eftersom jag tror jag kommer ha mycket tankar kring denna bok, och att jag kommer hitta mycket tänkvärda citat.

Anledning till att jag postar den här är att nån kanske är intresserad av det, och är nyfiken eller nått ^^ Kommer blogga där ganska mycket hade jag tänkt, några gånger i veckan när jag kommit igång. Om nån känner för att kommentera skulle jag verkligen uppskatta det, det ingår i uppgiften att få kommentarer

Återigen, läsbloggen finns på darutosan.badassmonkey.org


24 april 2009 kl. 00:00 | Kommentera (0)
"Världens bästa spel"

Idag så skrev Pascal på facebook att han hade spelat OoT i helgen, och fick kommentarer "Världens bästa spel!" under. Jag har aldrig vart ett större Zelda fan och skrev att det är lite kul att jag aldrig orkat spela OoT från början till slut, och verkligen inte tyckte det var världens bästa spel.

Det borde jag inte gjort. För plötsligt tar alla detta personligt och anser att jag är en skam för mänsklighete och att Zelda(objektivt tydligen) är världens bästa spel, och alla tycker det. Jag blir bara så trött på sådana här personer som tycker att de kan trycka sina värderingar på dig och övertyga dig om att världens bästa spel är i en genre du inte gillar. Jag har alltid tyckt Zelda spelen känns lite överskattade, ligger inte bland mina favoriter, men ändå så får jag detta varitabla muntliga offensiv på mig från diverse Zelda fanboys.

Säger att det är skam och fy att jag inte klarat det, anklagar mig för att inte vara en riktig spelare och vem vet vad. Jag klarade ungefär halva Zleda: OoT och jag tappade bort min sparfil efter det. Jag har dåligt tålamod så det är bara exceptionella spel jag klarar av(samt co-op spel). Mitt favoritspel är Final Fantasy IX(spelar just nu igenom det igen) och jag tycker det är fulländat på många sätt. Jag frågar er som anklagar mig för att inte spelat igenom "Världens bästa spel", har ni spelat igenom det JAG anser vara världens bästa spel? Har ni spelat igenom det X anser vara det? Har ni spelat FF7, som många anser vara världens bästa?

Det går aldrig att kröna världens bästa spel, och jag anser att är så fel att trycka sin värderingar på andra när det gäller det. Låt ditt spel ha en speciell plats i ditt hjärta och låt det vila där. Försök inte tvinga andra personer att tycka som du, för hur tråkigt skulle inte det vara?


19 april 2009 kl. 00:00 | Kommentera (5)
Street Fighter IV

Utifall att det finns användare här som inte läser i forumet

Har lite första intryck nu av SFIV, spelat den japanska versionen som redan släppts. Kommer använda
Spoiler
spoiler tag
om det är något jag tror spoilar upplevelsen. Men ärligt talat är det nog inte mycket

Så. Street Fighter IV. Kort och gott, det är allt jag hoppades på. Grafiken är helt perfekt. Alla ser otroliga ut (jag stör mig lite på Ryu, men det är mer personligt ^^). Stilen på grafiken får det ibland att se ut som en vacker tavla som rör sig och slåss. Alla kämparna är väl balanserade, de nya kämparna är välkomna tilläg som inte känns malplacerade. Från Crimson Viper's blixtrande slag och sparkar till El Fuerte's blixtsnabba rörelser som nästan ser ut som han rycker sig framåt istället för hoppar och springer är fantastiskt animerade och otroligt vackra. Allt är kul att spela med!

Tempot är högt. Mycket högre än exempelvis Virtua Fighter eller Dead or Alive. Även de långsammaste kämparna rör sig med en fart som vilken mästare som helst skulle avundas. Alla klassiska rörelser är kvar för de gamla kämparna, och att sätta en hadouken kommer naturligt om man spelat SF förut. Kontrollen är riktigt bra, förutom att jag ibland hoppar när jag inte vill(fast det skyller jag helt klart på 360 kontrollen och att jag suger).

Det enda jag har att klaga på är att det finns lite väl lite saker att göra själv, men det är visserligen ett fighting spel. Men jag skulle gärna vilja se något i stil med Virtua Fighters läge där man går igenom arkadhallar och vinner, nu finns det bara Arkad, Versus, Live och Challenges. Challenges är Time Trial, Survival och Trial. Förutom de uppenbara så är Trial ett läge där du ska göra combos och rörelser. När du slutför dessa får du titlar som du kan använda i spelet och som syns online (väldigt roligt att samla på!).

Online kände jag ingen latency, det flöt på perfekt och jag blev ägd varje gång(det förändras nog med tiden ). I single-player är spelet otroligt svårt! Även på Very Easy(finns en ännu lättare svårighetsgrad, Easiest) tog det mig flertal försök innan jag tog sista bossen,
Spoiler
Seth, den galna roboten eller vad han är som försöker döda alla och se hur starka dom är eller nått..
. Kör man på medium eller svårare blir motståndarna gudomliga

Det finns nästan ingen story i spelet, det finns en prolog och en epilog i arkadläget. Trots att det kanske verkar som jag klagar mycket på det så har jag ändå otroligt kul med Street Fighter IV, eftersom det enda som räknas i fighting spel är hur själva gameplay är! Och i SFIV tycker jag nog den närmar sig perfektion. Väl balanserad, snabb och arkadig. Den kommer nog tilltala mainstream spelarna, som inte lägger ner 150 timmar i training för att perfektera sin karaktär(ett krav i VF5 för att bli skillad typ..). Men det finns även ett djup i spelet, för att lära sig de nya Fokus rörelserna till perfektion(blockar ett slag och knockar fienden) och alla combos tar ett tag. Men det viktigaste är att veta när man ska tillämpa combos, lära sig timing och bli riktig duktig. Det kan dröja. Jag kommer aldrig bli riktigt bra på SF, men jag tror att det här är ett av de roligaste spelen som kommit på länge till Xbox 360, särskilt om man har en polare att spela med.

Om nån har några frågor gör jag mitt bästa för att besvara dem11 februari 2009 kl. 00:00 | Kommentera (0)
Ikaruga

Är svårt.


22 januari 2009 kl. 00:00 | Kommentera (1)


Offline
Visa presentation

Blogg
- Visa bloggen [4]
Spelsamling
- Visa samlingen [2]
Användarrecensioner
- Recensioner [0]
Vänner
- Visa vänner [0]
Alla blogginlägg
Läsblogg
24 april 2009 kl. 00:00
"Världens bästa spel"
19 april 2009 kl. 00:00
Street Fighter IV
11 februari 2009 kl. 00:00