Darthozzan (P26)  Namn: Adnan Dervisvic  
Registrerad 2008-12-06    Senast aktiv 2009-11-16 18:27  Från: Lysekil

Street Fighter IV

Utifall att det finns användare här som inte läser i forumet

Har lite första intryck nu av SFIV, spelat den japanska versionen som redan släppts. Kommer använda
Spoiler
spoiler tag
om det är något jag tror spoilar upplevelsen. Men ärligt talat är det nog inte mycket

Så. Street Fighter IV. Kort och gott, det är allt jag hoppades på. Grafiken är helt perfekt. Alla ser otroliga ut (jag stör mig lite på Ryu, men det är mer personligt ^^). Stilen på grafiken får det ibland att se ut som en vacker tavla som rör sig och slåss. Alla kämparna är väl balanserade, de nya kämparna är välkomna tilläg som inte känns malplacerade. Från Crimson Viper's blixtrande slag och sparkar till El Fuerte's blixtsnabba rörelser som nästan ser ut som han rycker sig framåt istället för hoppar och springer är fantastiskt animerade och otroligt vackra. Allt är kul att spela med!

Tempot är högt. Mycket högre än exempelvis Virtua Fighter eller Dead or Alive. Även de långsammaste kämparna rör sig med en fart som vilken mästare som helst skulle avundas. Alla klassiska rörelser är kvar för de gamla kämparna, och att sätta en hadouken kommer naturligt om man spelat SF förut. Kontrollen är riktigt bra, förutom att jag ibland hoppar när jag inte vill(fast det skyller jag helt klart på 360 kontrollen och att jag suger).

Det enda jag har att klaga på är att det finns lite väl lite saker att göra själv, men det är visserligen ett fighting spel. Men jag skulle gärna vilja se något i stil med Virtua Fighters läge där man går igenom arkadhallar och vinner, nu finns det bara Arkad, Versus, Live och Challenges. Challenges är Time Trial, Survival och Trial. Förutom de uppenbara så är Trial ett läge där du ska göra combos och rörelser. När du slutför dessa får du titlar som du kan använda i spelet och som syns online (väldigt roligt att samla på!).

Online kände jag ingen latency, det flöt på perfekt och jag blev ägd varje gång(det förändras nog med tiden ). I single-player är spelet otroligt svårt! Även på Very Easy(finns en ännu lättare svårighetsgrad, Easiest) tog det mig flertal försök innan jag tog sista bossen,
Spoiler
Seth, den galna roboten eller vad han är som försöker döda alla och se hur starka dom är eller nått..
. Kör man på medium eller svårare blir motståndarna gudomliga

Det finns nästan ingen story i spelet, det finns en prolog och en epilog i arkadläget. Trots att det kanske verkar som jag klagar mycket på det så har jag ändå otroligt kul med Street Fighter IV, eftersom det enda som räknas i fighting spel är hur själva gameplay är! Och i SFIV tycker jag nog den närmar sig perfektion. Väl balanserad, snabb och arkadig. Den kommer nog tilltala mainstream spelarna, som inte lägger ner 150 timmar i training för att perfektera sin karaktär(ett krav i VF5 för att bli skillad typ..). Men det finns även ett djup i spelet, för att lära sig de nya Fokus rörelserna till perfektion(blockar ett slag och knockar fienden) och alla combos tar ett tag. Men det viktigaste är att veta när man ska tillämpa combos, lära sig timing och bli riktig duktig. Det kan dröja. Jag kommer aldrig bli riktigt bra på SF, men jag tror att det här är ett av de roligaste spelen som kommit på länge till Xbox 360, särskilt om man har en polare att spela med.

Om nån har några frågor gör jag mitt bästa för att besvara dem11 februari 2009 kl. 00:00


Offline
Visa presentation

Blogg
- Visa bloggen [4]
Spelsamling
- Visa samlingen [2]
Användarrecensioner
- Recensioner [0]
Vänner
- Visa vänner [0]
 

Kommentarer


Inga kommentarer ännu.
Du måste vara inloggad för att kommentera.
Alla blogginlägg
Läsblogg
24 april 2009 kl. 00:00
"Världens bästa spel"
19 april 2009 kl. 00:00
Ikaruga
22 januari 2009 kl. 00:00