Mattias Hammarström (P43)  Namn: Mattias Hammarström  
Registrerad 2009-02-06    Senast aktiv 2010-02-02 08:52  Från: Kiruna

"Goda" Nyheter...


"Goda nyheter, vi har mottagit din xbox konsoll vid vårat Service center."


Fick just det meddelandet från xbox supporten... Grattis UPS, ni är världens långsammaste! Jag skickade in min Xbox 360 med Red Ring of Death för tre veckor sen - alltså max-tiden det ska ta för reparationen inklusive transport i båda riktningarna - och istället för att jag får tillbaka min konsoll får jag veta att den just kommit fram. Har UPS blivit miljömedvetna och avskaffat sina motordrivna fordon? Om det är så att någon cyklat från Kiruna ner till Frankfurt så låt gå da... men det känns inte helt sannolikt.


01 juni 2009 kl. 14:20 | Kommentera (3)
Teboda Lyssnar på: The Force-Cast


När jag först upptäckte podcasts blev en av mina första prenumerationer på den då nyligen åter-uppstartade TheForce.net Star Wars podcasten The ForceCast. Den gjorde ett starkt intryck på mig redan från början. Star Wars ljudeffekter och klipp används på ett utomordentligt sätt och det tillsammans med de ytters professionella programledarna Jason Swank och Pete Nadel har gjort programmet till ett av min favoriter under alla år jag lyssnat. Den högkvalitativa ljudredigeringen sköts av radio-veteranen Jimmy Mac som under de senaste året även ersatt Pete Nadel som programledare och gör ett lysande jobb även framför mic:en.

Då jag aldrig varit särskilt intresserad av att samla Star Wars prylar, gå på konvent eller att dyka djupt in i det så kallade "Extended Universe" som böckerna berör (jag har iofs läst ett tio-tal Star Wars böcker, var av Shadows of the Empire är min favorit), var jag till en början skeptisk till om ett program i veckan på över en timme om Star Wars kunde vara intressant och/eller underhållande. Ack så fel jag hade.

Den rena och skära kärleken till serien som dessa killar visar upp gör att man kan inte annat än ryckas med. Programmet är knappast ö-liknande heller, genom åren har The Force-Cast haft mängder av intervjuer med Star Wars skådespelare, författare, konstnärer, regissörer, producenter, och manusförfattare. De har gjort ingående rapportering från Star Wars Celebration 4, -Europe och -Japan enligt devisen "No fan left behind". De interagerar med andra Star Wars fans och har själva samlat på sig en imponerande grupp fans genom forumen på TheForce.Net och Rebelscum.com som välkomnas att bidra till och ibland delta i programmet med öppna armar. The Force-Cast ligger även till grund för en YouTube show som ett par fans skapat, FCTV av "The Jawas" där de använder ljudklipp från programmet. Förutom det vanliga programmet släpper de då och då avsnitt av "A Galaxy of Music" där Star Wars relaterad musik framförs och de har även skapat en serie program där de diskuterar Star Wars The Clone Wars TV-serien.

Jag imponeras ständigt av The Force-Cast och även om du inte är en super Star Wars fan så är det värt att ge programmet en chans eftersom programmedlarna gör ett strålande jobb och ser till att samtalen är både intelligenta och roliga. May The Force-Cast be with you... always.

14 maj 2009 kl. 11:34 | Kommentera (0)
Lite kort om Yakuza


Just nu kör jag Yakuza på PS2. Rätt kul action-adventure spel. Smått irriterande kamera dock som är lite väl filmisk (fasta vinklar som skiftar hela tiden när man går omkring, vilket gör att det blir lite svårt att orientera sig). Men kul med ett äventyrsspel med lite rollspels-element som utspelar sig i nutids Tokyo. Känns lite gran som ett japanskt-GTA, lite mer linjärt (det sägs att japaner inte är så förtjusta i sand-box konceptet, de föredrar lite mer raka och styrda berättelser). Rätt skönt fighting system dock som GTA kunde hämta en hel del från. Ett av problemen med GTA serien som jag ser det är att det är lite för mycket fokus på skjutvapen, vilket trappar upp våldet till absurda Rambo-aktiga nivåerr rätt snabbt, där man själv är extremt övermäktig och mejar ner hundratals och kan sen bara köra några kvarter för att snutarna ska sluta bry sig om en. Maffia berättelser i övrigt handlar mycket mer om våld med tillhyggen och knytnävar, något som Yakuza gör riktigt bra.
18 mars 2009 kl. 10:48 | Kommentera (0)
Teboda Lyssnar på: The Bombcast


Jag tänkte starta den här bloggen lite annorlunda. Så här när Pixelplayer.se precis dragit igång sin egen podcast tänkte jag passa på att tipsa om mina andra favorit-podcasts. Alla är inte spelrelaterade, man vill ju inte få skörbjugg.

---

Jag diskar. Jag diskar och fånler. Ännu ett glas doppas, skrubbas och sköljsav. Det rycker i mina mungipor i ett försök att hålla tillbaka ett fniss. Jag sträcker mig efter en tallrik. Bwahahah! Det gick inte att hålla tillbaka längre. Jag slänger en skamsen blick mot min fru som bara hånler tillbaka och skakar på huvudet. De är den där jävla Bombcast, de får mig att brista ut i skratt varje gång. Från deras tester av märkliga energi-drycker till deras lager på lager av internskämt som byggs upp i varje program. Deras udda och underhållande stil tvingar mig till sanna LOLs varje vecka.

När jag först började lyssna på podcast var det mesta rätt dåligt, men en som stod ut i mängden var Gamespots The Hotspot som då hölls av duon Rich Gallup och Jeff Gerstmann, och där resten av gänget roterades in då och då. De främsta bland dem var Ryan Davis, Brad Schumaker, Carrie Gouskos och senare Vinny Caravella som tog över efter att Rich Gallup flyttat tillbaka till hans hemstad Boston.

I och med den så kallade "Gerstmann-gate" i slutet av 2007 var det många av journalisterna på Gamespot som slutade och bland dem var de fyra som i min mening bidrog mest (förutom Gallup) till att göra the Hotspot så bra: Gerstann, Davis, Schumaker och Caravella.

Men de var inte borta ur rampljuset särskilt länge. Redan innan de hade ett namn på deras nya projekt så startade Jeff Gerstmann och Ryan Davis en ny podcast, då under namnet Arrow Pointing Down, som snart kom at bli The Bombcast - ett komplement till deras nya spel sajt Giantbomb.com. Till min glädje så värvades snart Brad Schumaker och hans mörka sydstats röst och den ständiga komikern Vinny Caravella och det bildade en stark kvartett som blandar det udda, roliga, informativa och insiktsfulla till ett mycket underhållande program varje vecka om spel och drycker med en nypa filmer, musik och serier.

Lyssna på The Bombcast


06 mars 2009 kl. 00:00 | Kommentera (3)


Offline
Visa presentation

Blogg
- Visa bloggen [5]
Spelsamling
- Visa samlingen [82]
Användarrecensioner
- Recensioner [0]
Vänner
- Visa vänner [0]
Alla blogginlägg
"Goda" Nyheter...
01 juni 2009 kl. 14:20
Teboda Lyssnar på: The Force-Cast
14 maj 2009 kl. 11:34
Lite kort om Yakuza
18 mars 2009 kl. 10:48
Teboda lyssnar på: Kossornas Planet
11 februari 2009 kl. 00:00