Mattias Hammarström (P42)  Namn: Mattias Hammarström  
Registrerad 2009-02-06    Senast aktiv 2010-02-02 08:52  Från: Kiruna

Teboda Lyssnar på: The Bombcast


Jag tänkte starta den här bloggen lite annorlunda. Så här när Pixelplayer.se precis dragit igång sin egen podcast tänkte jag passa på att tipsa om mina andra favorit-podcasts. Alla är inte spelrelaterade, man vill ju inte få skörbjugg.

---

Jag diskar. Jag diskar och fånler. Ännu ett glas doppas, skrubbas och sköljsav. Det rycker i mina mungipor i ett försök att hålla tillbaka ett fniss. Jag sträcker mig efter en tallrik. Bwahahah! Det gick inte att hålla tillbaka längre. Jag slänger en skamsen blick mot min fru som bara hånler tillbaka och skakar på huvudet. De är den där jävla Bombcast, de får mig att brista ut i skratt varje gång. Från deras tester av märkliga energi-drycker till deras lager på lager av internskämt som byggs upp i varje program. Deras udda och underhållande stil tvingar mig till sanna LOLs varje vecka.

När jag först började lyssna på podcast var det mesta rätt dåligt, men en som stod ut i mängden var Gamespots The Hotspot som då hölls av duon Rich Gallup och Jeff Gerstmann, och där resten av gänget roterades in då och då. De främsta bland dem var Ryan Davis, Brad Schumaker, Carrie Gouskos och senare Vinny Caravella som tog över efter att Rich Gallup flyttat tillbaka till hans hemstad Boston.

I och med den så kallade "Gerstmann-gate" i slutet av 2007 var det många av journalisterna på Gamespot som slutade och bland dem var de fyra som i min mening bidrog mest (förutom Gallup) till att göra the Hotspot så bra: Gerstann, Davis, Schumaker och Caravella.

Men de var inte borta ur rampljuset särskilt länge. Redan innan de hade ett namn på deras nya projekt så startade Jeff Gerstmann och Ryan Davis en ny podcast, då under namnet Arrow Pointing Down, som snart kom at bli The Bombcast - ett komplement till deras nya spel sajt Giantbomb.com. Till min glädje så värvades snart Brad Schumaker och hans mörka sydstats röst och den ständiga komikern Vinny Caravella och det bildade en stark kvartett som blandar det udda, roliga, informativa och insiktsfulla till ett mycket underhållande program varje vecka om spel och drycker med en nypa filmer, musik och serier.

Lyssna på The Bombcast


06 mars 2009 kl. 00:00


Offline
Visa presentation

Blogg
- Visa bloggen [5]
Spelsamling
- Visa samlingen [82]
Användarrecensioner
- Recensioner [0]
Vänner
- Visa vänner [0]
 

Kommentarer


skrev:
Intressanta tips!Klockan 10:55 lördagen 07 mars 2009
Pascal Hansson skrev:
Riktigt bra idé! Hoppas du tipsar om våran podcast om du gör detta på någon annan sida än denna ocksåKlockan 01:52 söndagen 08 mars 2009
skrev:
Pascal: Självklart! Just hemkommen från en veckas semester så nu blir det till att lyssna på avsnitt 2.Klockan 08:10 fredagen 13 mars 2009
Du måste vara inloggad för att kommentera.
Alla blogginlägg
"Goda" Nyheter...
01 juni 2009 kl. 14:20
Teboda Lyssnar på: The Force-Cast
14 maj 2009 kl. 11:34
Lite kort om Yakuza
18 mars 2009 kl. 10:48
Teboda lyssnar på: Kossornas Planet
11 februari 2009 kl. 00:00