Mattias Hammarström (P45)  Namn: Mattias Hammarström  
Registrerad 2009-02-06    Senast aktiv 2010-02-02 08:52  Från: Kiruna

Teboda Lyssnar på: The Force-Cast


När jag först upptäckte podcasts blev en av mina första prenumerationer på den då nyligen åter-uppstartade TheForce.net Star Wars podcasten The ForceCast. Den gjorde ett starkt intryck på mig redan från början. Star Wars ljudeffekter och klipp används på ett utomordentligt sätt och det tillsammans med de ytters professionella programledarna Jason Swank och Pete Nadel har gjort programmet till ett av min favoriter under alla år jag lyssnat. Den högkvalitativa ljudredigeringen sköts av radio-veteranen Jimmy Mac som under de senaste året även ersatt Pete Nadel som programledare och gör ett lysande jobb även framför mic:en.

Då jag aldrig varit särskilt intresserad av att samla Star Wars prylar, gå på konvent eller att dyka djupt in i det så kallade "Extended Universe" som böckerna berör (jag har iofs läst ett tio-tal Star Wars böcker, var av Shadows of the Empire är min favorit), var jag till en början skeptisk till om ett program i veckan på över en timme om Star Wars kunde vara intressant och/eller underhållande. Ack så fel jag hade.

Den rena och skära kärleken till serien som dessa killar visar upp gör att man kan inte annat än ryckas med. Programmet är knappast ö-liknande heller, genom åren har The Force-Cast haft mängder av intervjuer med Star Wars skådespelare, författare, konstnärer, regissörer, producenter, och manusförfattare. De har gjort ingående rapportering från Star Wars Celebration 4, -Europe och -Japan enligt devisen "No fan left behind". De interagerar med andra Star Wars fans och har själva samlat på sig en imponerande grupp fans genom forumen på TheForce.Net och Rebelscum.com som välkomnas att bidra till och ibland delta i programmet med öppna armar. The Force-Cast ligger även till grund för en YouTube show som ett par fans skapat, FCTV av "The Jawas" där de använder ljudklipp från programmet. Förutom det vanliga programmet släpper de då och då avsnitt av "A Galaxy of Music" där Star Wars relaterad musik framförs och de har även skapat en serie program där de diskuterar Star Wars The Clone Wars TV-serien.

Jag imponeras ständigt av The Force-Cast och även om du inte är en super Star Wars fan så är det värt att ge programmet en chans eftersom programmedlarna gör ett strålande jobb och ser till att samtalen är både intelligenta och roliga. May The Force-Cast be with you... always.

14 maj 2009 kl. 11:34


Offline
Visa presentation

Blogg
- Visa bloggen [5]
Spelsamling
- Visa samlingen [82]
Användarrecensioner
- Recensioner [0]
Vänner
- Visa vänner [0]
 

Kommentarer


Inga kommentarer ännu.
Du måste vara inloggad för att kommentera.
Alla blogginlägg
"Goda" Nyheter...
01 juni 2009 kl. 14:20
Lite kort om Yakuza
18 mars 2009 kl. 10:48
Teboda Lyssnar på: The Bombcast
06 mars 2009 kl. 00:00
Teboda lyssnar på: Kossornas Planet
11 februari 2009 kl. 00:00