Eric Rundcrantz (P29)  Namn: Eric Rundcrantz  
Registrerad 2006-11-19    Senast aktiv 2010-01-02 16:33  Från: Linköping

Sverige igen.


Jaha, någon gång ska man väl skriva ett blogginlägg. Är hemma igen efter Japanresan, 13 timmars sömn satt fint efter den, var trött som ett as igår. Körde en all-nighter sista kvällen i Tokyo, blev medsläpad på karaoke och allt möglich. 1.5 timmar sömn blev det, sen skulle man på tåget till Narita, pigg som en mört. Det var förreten heller ingen höjdare, trött + intensivt hungrig + flygplan + att jag var lite småbakis. Lyckades dock hålla min mun stängd, trots luftgropar. Ett plus var däremot att man kunde se på Family Guy, Simpsons, rätt många filmer och spela spel (visserligen snake, men vafan) på sin egen touch-screen på planet. Det fick 11 timmar att gå lite fortare.

Japan ägde, förresten, om man bortser från det (otroligt) fuktiga klimatet de har på sommaren. Inte många som kunde engelska där, men det gick hyfsat bra att klara sig utan det (det hjälpte också att kunna något ord på japanska, flera gånger fick man lyssna sig till när man skulle av tågen). Var i Toyko, Kyoto och Hiroshima främst, och såg allt från atombombade träd i Hiroshima till enorma animefigurer på byggnader i Akihabara (anime- och elektronikdistrik i Tokyo). Det stället var förresten ett av mina favoritställen under resan, anime och arkadhallar så långt ögat kunde se. Hittade faktiskt en maskin med Ikaruga på, körde lite med en polare. Man märkte också varför asiater är så bra på arkadspel, den typen av spel de hade där var helt sjuka. Där fanns spel som fick Ninja Gaiden att framstå som småpotatis.

De hade jäkligt schysst käk där, förresten. Jag har aldrig varit mycket för japansk mat tidigare, men när det väl var på hemmaplan var det hur gott som helst. Ofta hade de bilder eller plastmodeller av rätterna, vilket hjälpte till när kanjikunskaperna svek. Servicen var också något speciellt. Så fort man gick in på en restaurang skrek alla anställda (nu menar jag ALLA, till och med de i köket på många ställen) "välkommen" på japanska åt en (kommer inte ihåg de exakta orden) och när man gick skrek de "arigatō gozaimasu!", vilket betyder "tack så mycket", typ. Det roliga var att det inte bara var på fina restauranger, de skrek lika mycket på Seven-Eleven och McDonalds med. Och bugade, förstås.

Några gånger i veckan åkte jag Shinkansen med, deras höghastighetståg. Det var rätt tufft det med, glida fram i 300 km/h utan att det känns alls. Dock fick tåget sakta ner lite i kurvor och genom städer, då gick det "bara" i 250 km/h. Man blev lite bortskämd med tågtider också. I Sverige skryter ju SJ om att 95% (eller vad det nu är) av deras tåg kommer i tid, och här räknas 5-10 minuters marginal som "i tid". I Japan kom 100% av tågen i tid (det enda som orsar förseningar i tågtrafiken är folk som tar självmord), och deras felmarginal i tid ligger på 5-10 sekunder.

Får bli att åka dit någon gång igen, och då längre än en vecka.

(Bilden ovan tog jag i Kyoto Tower, tog massor "engrish"-bilder under resan)


25 juni 2007 kl. 00:00


Offline
Visa presentation

Blogg
- Visa bloggen [4]
Spelsamling
- Visa samlingen [62]
Användarrecensioner
- Recensioner [0]
Vänner
- Visa vänner [0]
 

Kommentarer


skrev:
Trevligt, trevligt. Skulle gärna åka till Japan någon gång, min pappa har en gammal vän där som man skulle kunna hälsa på. Och billig teknologi!Klockan 22:54 Måndagen 25 juni 2007
Du måste vara inloggad för att kommentera.
Alla blogginlägg
UppCon 09
21 januari 2009 kl. 00:00
Harry Potter och Birollsmördaren
22 juli 2007 kl. 00:00
Harry Potter and the Order of... va?
18 juli 2007 kl. 00:00