Eric Rundcrantz (P30)  Namn: Eric Rundcrantz  
Registrerad 2006-11-19    Senast aktiv 2010-01-02 16:33  Från: Linköping

Harry Potter och Birollsmördaren


Jaha, ännu en gång är det Harry Potter som tar upp detta bloggutrymme. Denna gång är det "Harry Potter and the Deathly Hallows", den sjunde och sista boken i serien, som jag läste klart för några timmar sedan, ungefär vid 10-snåret på morgonen. Sen gick jag och la mig, för att nu sitta här efter 3 timmars sömn, pigg som en mört. Den var inte så lång som många hade väntat sig, bara 606 sidor (engelska d.v.s), vilket gick på lite över 12 timmar läsning i ett sträck.

Var den bra då? Ja, då, det kan jag nog säga. Den var stundtals riktigt spännande, och i slutet (som för övrigt var väldigt intressant, mer än så kanske jag inte ska säga) var väl värdigt en av världens (kanske den allra) mest sålda bokserie i modern tid.

Som bloggtiteln antyder, så dör det lite folk i boken, vilket de flesta som följer serien borde ha listat ut sen tidigare. Däremot trodda jag inte att Rowling skulle ha ihjäl SÅ många. Det var nästan komiskt att stundtals sitta där, för att helt plötsligt tänka "jahopp, där rök en till". Ok, det kanske var lite att överdriva, det kan också ha varit på grund av min apati när det gällde de flesta dödsfall i boken. (Förutom 2, vilka ska förbli onämnda. Att döda de två var väl onödigt.)

Det jag mest störde mig på, dock, var en detalj som växer fram under den sjätte bokens förlopp, och den har med Harry och Ginny att göra. Tydligen ville Rowling fortsätta i det spåret, till min stora besvilkelse. Men skrivet är skrivet, läst är läst, och nu är serien med stor S över.


22 juli 2007 kl. 00:00


Offline
Visa presentation

Blogg
- Visa bloggen [4]
Spelsamling
- Visa samlingen [62]
Användarrecensioner
- Recensioner [0]
Vänner
- Visa vänner [0]
 

Kommentarer


Inga kommentarer ännu.
Du måste vara inloggad för att kommentera.
Alla blogginlägg
UppCon 09
21 januari 2009 kl. 00:00
Harry Potter and the Order of... va?
18 juli 2007 kl. 00:00
Sverige igen.
25 juni 2007 kl. 00:00