Gears of War
X360 förtitt

Nu när Xbox 360 har kommit så måste väll Microsoft har något som verkligen visar var konsolen går för? Okey, det har de. Perfekt dark zero och Need for Speed most wanted har båda en riktig fin grafik. Men tyvärr, det räcker inte. Gears of War slår dem båda med hästlängder.
Ja, Gears of war är verkligen fint. Otroligt vackert gjort. Man skulle kunna tro att allt bara är påhitt. För så här fint har aldrig något varit i spelvärldens historia. Jag skulle vilja beskriva Gears of War som en snygg tjej, en väldigt snygg tjej. Innan jag ens har fått prova Gears of War så vågar jag slänga ut sådana här kommentarer, för det här är verkligen som en snygg tjej. Även ifall man inte kan jämföra en snygg tjej och ett snyggt spel. Men den där snygga tjejen och det här snygga spelet har en än sak gemensamt. Och det är just det att dem båda är underbart vackert gjorda.

”Vi har valt att ta det bästa från skjutarspel, och blanda med dos skräck”, säger huvuddesignen Cliff Bleszinski. ”Gears of war är inget run´n gun-spel som man skulle kunna tro. Det är mer ett stop´n pop-spel”.
Alltså skulle man kort och gott kunna säga att Gears of War är ett spel där du springer runt som i ett run´n gun, men det är mycket mer taktik som behövs. Du måste skydda dina kompisar, ta skydd själv och ta kål på dina motståndare. Och som grädde på moset kommer vi även att få njuta av hårresande skräck.

I Gears of War får du ta rollen som en biffig man som kallas Marcus Fenix. Planeten där allt utspelar sig, Sera, är det ständigt krig på. Planeten tog sig dock i kragen och provade lite fred, men det gick tyvärr inte så länge. Ännu ett krig är igång, vilket befolkningen på Sera är vana vid. Men det är någonting som är nytt den här gången, något som är värre än vad folket anar.
En varelse kallad The Locust från underjorden har kommit. På bara 24 timmar är en fjärdedel av hela Seras befolkning som bortblåsta, med andra ord döda. Dagen då en fjärdedel av hela Seras befolkning dog kommer att minnas som ”Emergence Day” Några år efter Emergense day har kriget fortfarande inta tagit slut. The Locust varelserna finns kvar, dock så dödar dem inte flera miljoner varelser varje dag längre. De har istället lugnat sig lite, men dödar, det gör dem fortfarande. Supersoldaten Marcus Fenix kraschar med en helikopter mitt i ett eldkrig. Han och hans tre soldatvänner tvingas på något sätt att vara med i kriget. Nu är det Marcus tur att få stå öga mot öga med en the loucust.

Ljuset skonar dig

När nu kriget har varat i ett antal år så vet man mer om the loucust. Och en viktig sak som man nu vet om varelsen är att den avskyr ljus. Det är inte så att det dör av ljus, men den drar sig tillbaka i ljus. Därför så anfaller den oftast på kvällen, eller på natten. När det är mörkt helt enkelt. Ljuset är något som Marcus kommer att ha nytta av under sin lilla krigsresa på planeten mot dem blodtörstiga the loucust.

Gears of War har läskigt bra grafik. Med tung action blandat med hårresande skräck blir det sannerligen något att hålla ögonen öppna på under början av nästa år då det kommer till Xbox 360 och PC.

Alexander Larsen, Pixelplayer.se
Den 6 december 2005 klockan

Titel:
Gears of War
Konsol:
X360
Genre:
Action
Utvecklare:
Epic Games
Utgivare:
Microsoft Game Sudios
Utgivet:
2006-11-17
Antal spelare:
1-4
PEGI-info:
Finns även till:
PC

Gå till spelets samlingssida

Kommentarer


Inga kommentarer ännu.
Du måste vara inloggad för att kommentera.