Skapa ny tråd |  Ladda om |  Regler |  Sök
Forum » Pixelplayer.se » Pixelplayers IRC-kanal
Skapad 2009-03-18 kl. 21:45 | Svar 11 st | Visad 59 gånger
[ Sidor: 1 ]
Offline Eric Rundcrantz

Sedan de tidigaste versionerna av Pixelplayer har det funnits en IRC-kanal där man kan chatta mer aktivt med varandra. Nu har det mestadels varit jag, Starken och TMO_KOTOR som har varit de "permanenta" användarna i kanalen de senaste åren, och lite nytt blod skulle liva upp kanalen lite mer.

Hur?
Det finns olika sätt att använda IRC. Ett sätt är att använda en Mozilla-plugin som stödjer det, men det är det bara folk som inte klarar av att göra på riktigt sätt som använder. Det riktiga sättet är att tanka ner en IRC-klient. Det finns en mängd olika, men en att rekommendera är mIRC, som går att hämta gratis här. Bortsett från att det är en bra klient är en fördel med att använda denna att både jag och Starken kan hjälpa till med att få det att fungera. Tankar ni annat är ni på egen hand.

Hursomhelst, man tankar det och installerar det. Men är inte det svårt? Nejdå! Med hjälp av Dr.Dante's mIRC For Dummies kan även DU hänga i kanalen!

Steg 1
Tanka mIRC.

Steg 2
Kör filen och installera det. Jag tänker inte hålla er i handen här, så svårt är det inte att installera ett program.

Steg 3
Starta mIRC. Det var ett bra tag sedan jag startade mIRC för första gången, men ni borde få upp ett huvudfönster där man kan välja "Tools", en dropdown-meny uppe till vänster. Tryck där, sedan på Options.

Steg 4
I menyn till vänster markerar ni "Connect", som borde finnas längst upp. Då ser det ungefär ut så här:

Full Name och Email Address är valfria. Det enda som händer när man skriver i något här är att folk som kollar upp en kan se dem, typ. Däremot behöver ni fylla i Nickname, och det underlättar om ni fyller i Alternative också. Nickname är, som namnet kan antyda, ert nick i IRC. Om nicket är upptaget, eller om ni råkar disconnecta och logga på innan ert tidigare jag har fattat att denne ska pinga bort använder man automatiskt sitt Alternative. Eller så måste man fixa ett nytt manuellt (/nick Vaddunuvillheta).

Steg 5 för lata
Tryck på Ok för att stänga mIRC Options och tryck sedan här. Nu kan ni hoppa till steg 7 om ni vill. Om ni faktiskt vill lära er lite av programmet och inte köra allt på automatik, eller om detta av någon skum anledning inte skulle fungera kan ni annars skippa detta steg och gå till Steg 5 för hurtiga.

Steg 5 för hurtiga
Tryck på "Servers", vanligtvis ett steg under "Connect" i menyn till vänster. Då brukar det se ut ungefär så här:

Här kan det visserligen variera lite grann hur det ser ut. Ofta följer en serverlista med när man tankar mIRC, men ibland gör det inte det. Skumt, men så är det. Om det ser ut så här, leta upp Quakenet om mappen finns, och Random SE server, om det finns i mappen. Finns inte detta kan man lätt lägga till det manuellt, så här:

Description: Finns bara där så att ni själva ska komma ihåg vilken server det är. Skriv Quakenet, eller Mjältbrand, eller vad sjutton ni nu vill här.
IRC server: Skriv "se.quakenet.org" här, minus citationstecken.
Tryck sedan på Add. När detta är gjort borde servern finnas i listan, välj då den och tryck på Select (se förra bilden). Då borde ni komma tillbaka till bild 1. Tryck då på Connect, och sedan på Ok för att stänga ner mIRC Options.

Steg 6
I huvudfönstret som finns i mitten där det står en jäkla massa med grejer finns det ett inputfält längst ner. I detta, skriv "/join #pixelplayer", minus citationstecken.

Steg 7
Voilà! Du är nu i Pixelplayers IRC-kanal! Vanligtvis finns jag, Starken och TMO_KOTOR inne, annars kan ni hänga med kanalens bottar, Q och ^Rustie^ tills någon av oss dyker upp. Eftersom IRC inte är ett chatprogram likt många andra där man automatiskt sitter och stirrar på fönstret från sekunden man startar det till sekunden man stänger det är det inte alltid man får respons om man bara skriver något i en kanal. Det kan hända att någon ser det rätt fort, eller så kan man få ett svar om en timme, ibland inte alls. Jag har vanligtvis mIRC igång när datorn är igång, vare sig jag sitter vid den eller inte, och vare sig jag har chattfönstret uppe eller inte. Vill man nå någon direkt kan man skriva personens nick i chatten, rättstavat, så plingar det till hos den personen. Att detta händer behöver inte vara standard när man installerar mIRC, men guider för att få det att funka och hur man exempelvis registrerar sig hos Q kommer att läggas till i denna post när jag inte har en inlämningsuppgift som ska in om dryga två timmar. Att skriva någons namn, s.k. "highlighting", fungerar däremot garanterat på mig, Starken och TMO_KOTOR, så vill ni oss något, eller om ni bara vill chatta, så är det bara att plinga på.

En detalj som kan vara nämnvärd: Många vill inte använda mIRC "för att det kostar". Detta är en lögn. Det står visserligen att man får "30 dagar gratis", men efter det är det enda som händer att man får vänta några sekunder innan man kan klicka förbi rutan som säger att man har slut på dem.____________________

"Scientists have discovered that nine out of ten shoes are numb. This brings up the disturbing question: DOES COFFEE BLEED?"

onsdagen 18 mars 2009 kl. 21:45
Robin Stark

Citat: Dr.Dante
Dr.Dante's mIRC For Dummies

Haha, precis så.^^

Det hela kanske ser lite komplicerat ut men alla stegen är väldigt simpla och endast 5 av dem behöver man gå igenom. Kom nu och chatta med oss!____________________


torsdagen 19 mars 2009 kl. 09:44
Darthozzan
mIRC med NoNamescript är ftw ;D Kommer inte och hänger lite nån gång, glömmer bort att använda irc ibland____________________

Gamer Tag: iEchuu

torsdagen 19 mars 2009 kl. 12:13
Robin Stark

Vad då "kommer inte o hänger"? Lite fel där?____________________


söndagen 22 mars 2009 kl. 15:34
Darthozzan
öh... jadu, hur jag kom åt "te" där efter in kan man undra, men ja det blev lite fel Kommer IN menade jag såklart XD____________________

Gamer Tag: iEchuu

söndagen 22 mars 2009 kl. 16:27
Darthozzan
Livat är det där inne! Jag och Dante har djupa filosofiska diskussioner, kom och häng lite____________________

Gamer Tag: iEchuu

lördagen 28 mars 2009 kl. 22:12
Eric Rundcrantz

Citat: Darthozzan
Livat är det där inne! Jag och Dante har djupa filosofiska diskussioner, kom och häng lite

O ja!____________________

"Scientists have discovered that nine out of ten shoes are numb. This brings up the disturbing question: DOES COFFEE BLEED?"

tisdagen 31 mars 2009 kl. 16:55
Darthozzan
Varför ligger den här under "Anime" på förstasidan?____________________

Gamer Tag: iEchuu

söndagen 5 april 2009 kl. 12:50
Robin Stark

Mjo, det kunde tyckas vara lite lustigt så jag tog mig friheten att ordna till det. Blev en liten mix när jag gjorde om startsidan.____________________


måndagen 6 april 2009 kl. 08:27
Christoffer Radsby

Hmm, vet inte om jag orkar skaffa mIRC.____________________


måndagen 6 april 2009 kl. 08:51
Robin Stark

En applet på sidan skulle kunna ordnas med men de är ofta ganska fula och tråkiga, om man inte vill göra en själv då vilket jag inte orkar.

Såhär kommer det se ut i så fall: www.pjirc.com/demo.php____________________


måndagen 6 april 2009 kl. 11:19
Christoffer Radsby

^ bättre än installera det på datorn ^_^____________________


måndagen 20 april 2009 kl. 18:45
[ Sidor: 1 ]

Skriv ett svar


Du måste vara inloggad för att skriva i forumet.