Skapa ny tråd |  Ladda om |  Regler |  Sök
Forum » Nintendo DS » The Legend of Zelda: Spirit Tracks
Skapad 2009-03-26 kl. 17:52 | Svar 19 st | Visad 75 gånger
[ Sidor: 1, 2 ] Nästa sida
Offline Robin Stark

Som ni kanske läst i vår nyhet är ett nytt Zelda-spel på väg till Nintendo DS. Mycket kommer vara sig likt från Phantom Hourglass då bl.a. grafikmotorn är den samma och även kontrollen. Den stora skillnaden är dock att Link istället för att vara en äventyrare till sjöss nu har blivit lokförare. Själva tågåkandet ser ändå väldigt likt ut båtåkandet då de båda rör sig automatiskt och man har en kanon placerad på sitt fordon för att skjuta fiender kommer kommer i vägen.

Antagligen kommer vi ha mängder av kluriga pussel i sann Zelda-anda och jag är mycket sugen. Älskade verkligen hur de utnyttjade hela DS:en till pusslen i Phantom Hourglass då man fick tänka på ett helt nytt sätt.

Vad tror ni? Kan Spirit Tracks bli något att ha?

Trailer: www.gametrailers.com/player/47155.html____________________


torsdagen 26 mars 2009 kl. 17:52
Victor Thörn

''Trains in Zelda? I truly expect many hardcore Zelda fanatics to get their panties in a twist over introducing such a modern concept into the fantasy 'magic and elves' realm of the series.''

Han tog orden ur munnen på mig, en kille från GT.
jag säger nej till tåg, alltså säger jag nej till detta spel.____________________
torsdagen 26 mars 2009 kl. 18:11
Darthozzan
Jag tycker tåget ser ascoolt ut, lite steampunk(hoppas jag har rätt genre) är väl aldrig fel ;D Phantom Hourglass var också galet nice, så jag tror detta kan bli ett av DS bästa spel. Bara för att ett spel är high fantasy betyder det inte att man inte kan göra lite cross-genre... Det fanns ångbåtar i PH väl? Whatever, jag har inte mitt DS kvar ändå så jag bryr mig inte så mycket egentligen.____________________

Gamer Tag: iEchuu

torsdagen 26 mars 2009 kl. 18:25
Robin Stark

Bara för att man åker tåg kan man väl knappast förutsätta att spelet skulle vara dåligt. I PH åkte man ju med en ångbåt, precis som Dathozzan sa, och det var det ingen som klagade på. Så det är okej att ha en ångbåt men inte ett ånglok. Förklara gärna det för mig.____________________


torsdagen 26 mars 2009 kl. 19:17
Victor Thörn

Starken: Jag antar att du riktar dig mot mig?
Isåfall har jag aldrig påstått att spelet skulle bli dåligt. DOCK! Har jag påstått att jag inte gillar att dom har ett tåg med i spelet och då avböjer det. Eftersom jag antar att man kommer tillbringa en tid med ett TÅG!...bara lyssna på det ett TÅG i The Legend Of Zelda. Killen som brukade rida på hästen och skjuta pilar åker nu ett tåg och har på sig tåg kläder?! DET ÄR LINK VI SNACKAR OM!!

Nej. Ska nintendo bli nya sonic team nu? Snart får vi förmodligen se Link glida på olika järn spår.____________________
torsdagen 26 mars 2009 kl. 20:21
Darthozzan
Båtar är ok men inte tåg... Jag förstår verkligen inte logiken här... Tycker tåget verkar assoft personligen ^^____________________

Gamer Tag: iEchuu

torsdagen 26 mars 2009 kl. 20:53
Robin Stark

Jag tycker inte det spelar så stor roll att man åker tåg då det som sagt ungefär lär vara det samma som i Phantom Hourglass fast det ser annorlunda ut. Det hela att rida häst är det väl egentligen bara de stora konsolspelen som innehåller och Phantom Hourglass, och antagligen Spirit Tracks, tar ju sig själva inte på samma allvar som andra Zelda-spel. De gör ju allt med glimten i ögat och driver ju lite med hela serien.

Förresten så har väl Nintendo varit som Sonic Team i många år nu då de i stort sätt bara grindar vidare på samma karaktärer i nya lustiga spel. Hur många spel har de inte tryckt in Mario i och hur många av dem har varit riktigt bra? Väldigt många spel som ofta inte varit mer än okej.____________________


torsdagen 26 mars 2009 kl. 21:01
Darthozzan
Sonic Team <3____________________

Gamer Tag: iEchuu

torsdagen 26 mars 2009 kl. 22:02
Victor Thörn

''Spirit Tracks, tar ju sig själva inte på samma allvar som andra Zelda-spel. De gör ju allt med glimten i ögat och driver ju lite med hela serien.''

Också en anledning varför jag inte supportrar detta. Zelda ska tas på seriöst allvar.

''Förresten så har väl Nintendo varit som Sonic Team i många år nu då de i stort sätt bara grindar vidare på samma karaktärer i nya lustiga spel.''

Med mario, ja. Men jag hoppas på gudarna att dom inte drar in Link i detta, halv bra eller bra det struntar jag i. Jag skulle inte vilja se Link party. Link super sluggers, Link tannis, Link golf etc...knappast. Dom förstör ju då den stumme underbara karaktären.

Och ja, jag är Zelda fanboy och är fruktansvärt kräsen när det kommer till Zelda spel. Alla till konsol är bland det bästa jag har spelat i hela mitt liv..

A link to the past...mmmm..____________________
torsdagen 26 mars 2009 kl. 22:12
Darthozzan
offtopic: Internet rules:
Rule 25: Relation to the original topic decreases with each post.
Rule 26: Any topic can easily be turned into something totally unrelated

Lite passande tyckte jag bara i förbigående

"Också en anledning varför jag inte supportrar detta. Zelda ska tas på seriöst allvar. "

edit: lite överseriöst inlägg, menade det inte att bli så predikande och jobbigt :> Vill bara att du ska ge ett spel som verkar bra en chans trots att det är lite "annorlunda"

Video games. Serious business. Förstår inte hur man kan ta Zelda på största allvar då det är en hel del löjliga grejer med serien... Kolla bara på en del av maskerna i MM, heh. Det är en hel del humor i Zelda serien, tycker jag.

Jag tycker personligen en del av Zelda spelen faller in under "överskattade" kategorin, men det kommer du säkert flama mig för. Fanboys tenderar att ha den inställningen.

Sen tycker jag det är jävligt uselt att behöva dämpa kreativitet och nyskapande hos utvecklarna bara för att några överseriösa fans gråter "Men tåg funkar inte!!!! Ångan som drev båten får inte driva tåg!".

Om det är något jag beundrar Zelda serien för är de hur de vågar använda nya idéer och spelmekaniker, och jag tycker att detta är en del av det. Jag tycker även kontrollmetoden på DS är den bästa någonsin på DS. Rent ut sagt tycker jag att det är pretentiöst skitsnack och väldigt förmätet att rent ut dissa ett Zelda spel baserat på ett litet spelkoncept, som på fullt allvar passar in i världen tycker jag. Zelda har haft en aspekt av det förut, och det finns säkert en bra story bakom det. Som vanligt i Zelda spelen!

Ge det i alla fall en ärlig chans! Men jag är i och för sig inte så kräsen med mina favoritspel, tycker inte att de tenderar att förstöra karaktärer utan snarare bygga på dem på intressanta sätt. Skit samma, alla gör som de vill, jag orkar inte debattera med fanboys så ofta... bara ibland____________________

Gamer Tag: iEchuu

torsdagen 26 mars 2009 kl. 22:27
Eric Rundcrantz

Det säkraste sättet att garantera att en spelupplevelse blir dålig är att intala sig detta. Och att göra det för att det finns med ett tåg i ett spel är ren idioti.

Vem klagade på Zelda när man tog med en bumerang i ett spel? Jag menar, att döma av svärdets utseende och magitemat är det ju uppenbarligen hämtat från västerländska fantasyteman. Att man tar in något främmande (från en annan kultur i detta fall) måste ju förstöra spelet. Eller hur? Anledningen till att man inte har reagerat på detta eller andra liknande tillskott i Zeldaserien är för att a) vem fan bryr sig så länge spelet är kul? och b) för att man kom på det innan gaming blev mainstream. Att försöka vara innovativa när det gäller en spelserie som Zelda verkar vara belagt med dödsstraff nuförtiden. Om man försöker lägga till något som inte var där förut som sticker ut hackar man automatiskt ner på det, bara för att det är nytt. Ska spelskapare få skit för att de inte vill skapa samma spel för tjugonde gången? Nej, jag berömmer Nintendo för detta. Man lade till en dimension i OoT, en båt i Wind Waker, en varg i TP och nu ett tåg i ST. Det är fortfarande Zelda, du är fortfarande Link, du har fortfarande ett svärd, ibland en fe eller två, en pilbåge och en grön mössa. Han kommer inte helt plötsligt bära partikelaccelererande vapen för att man tar in ett element som inte stämmer med "magitidsåldern".

Att Zelda ska vara seriöst är det inget fel att tycka. Jag själv gillade TP skarpt just därför, det var mer vuxet än de flesta tidigare Zelda, och jag skulle gärna se flera Zelda i framtiden ta fler steg i den riktningen. Men att vägra humor i spelen för att det ska tas på seriöst allvar? Det är ett spel, herregud. Det är meningen att det ska vara kul. Säger som Darthozzan, video games, serious business. Men visst, man kan ju välja att spela igenom A Link To The Past för 726948:e gången istället för att faktiskt testa något nytt. För nytt, det är dåligt, har jag hört.

Och innan någon säger något, A Link To The Past äger, men det har inte med det här att göra.

För att säga något själv om ST: jag tycker det ser lovande ut. Lite väl likt PH kanske, men likhet hindrade inte Majora's Mask från att äga. Mycket mer kan jag nog inte säga om det jag har sett, gillade i alla fall musiken i trailern. Kändes som Zelda utan att de remixar gamla musiksnuttar om och om och om igen, även om man hör några ledmotiv från gamla Zelda här och var, om än bara för att påminna om vilken spelserie man spelar.____________________

"Scientists have discovered that nine out of ten shoes are numb. This brings up the disturbing question: DOES COFFEE BLEED?"

fredagen 27 mars 2009 kl. 03:05
Christoffer Radsby

Jag är lite tveksam över detta.____________________


fredagen 27 mars 2009 kl. 11:10
Darthozzan
Zelda med partikelaccelererande vapen... gif!____________________

Gamer Tag: iEchuu

fredagen 27 mars 2009 kl. 12:09
Robin Stark

Victorthorn: Link har ju dock varit med i väldigt många av de där Mario-falangerna bara att hans (eller Zeldas då) namn varit på framsidan.

Men alltså det var ingen som klagade på PH för att man åkte en ångbåt, snarare för att man åkte så mycket båt överhuvudtaget. Jag är nöjd så länge det inte känns som om jag spelar PH igen men jag gillar att det bygger vidare på samma koncept.____________________


fredagen 27 mars 2009 kl. 18:23
Darthozzan
Jag tycker PH är ett av de bästa, om inte det bästa DS spelet som finns så jag är inte ett dugg besviken på att det är likt det ^^____________________

Gamer Tag: iEchuu

fredagen 27 mars 2009 kl. 18:35
Christoffer Ågren Jönsson

Jag är öppen för allt! Jag har DS-torka
Ser fram emot Dementium: The Ward och GTA:CTW____________________


torsdagen 2 april 2009 kl. 12:08
[ Sidor: 1, 2 ] Nästa sida

Skriv ett svar


Du måste vara inloggad för att skriva i forumet.