Resident Evil 5
X360 hands-on

Ett av förra generationens mest spelade spel var för mig Resident Evil 4. Jag har räknat ut att jag spenderat 75 timmar med spelet och tagit mig igenom det ruskiga äventyret runt tio gånger. Jag har i skrivande stund inte tröttnat på spelet och har ett konstant sug efter att återigen skjuta besatta spanska bönder. Då kan ni förstå hur stor hypen är för mig när det kommer till ett av 2009s mest intressanta spel, Resident Evil 5. Jag har nu spelat demoversionen och ska dela med mig av mina intryck.
Den största skillnaden ifrån Resident Evil 4 är främst grafiken och miljön. Grafiken är uppdaterad och högupplöst och nu utspelar sig äventyret i Afrika istället för Spanien. Gråa mörka höstdagar är inte aktuella, här är det stekheta dagar med konstant sol vi får pröva på. Knappt något mörker alls, bara ljus. Och det kan vara minst lika skrämmande.De två banorna du får pröva på under demon är Public Assembly och Shanty Town. Den första banan utspelar sig på ett torg under en avrättning, Chris och Sheva spionerar på uppståndelsen men blir upptäckta och måste hålla ut tills hjälp i form av en helikopter kommer.
Andra banan utspelar sig i et smutsig stadsdel där man ska ta sig igenom trånga gator och gränder för att komma vidare. Många svåra strider på vägen förekommer.

Spelkänslan är intakt sedan Resident Evil 4 och det tackar jag för. Förbättringar har gjorts och kontrollen känns om möjligt ännu tightare. Man kan nu gå i sidled och utrymmet för föremålen pausar inte spelet, detta gör det extra stressande om du ska ta örter eller ge din partner ammunition. Det märks att mycket krut har lagts på att göra sammarbetsläget bra, och det lyckas de verkligen med. För ensam är det väldigt svårt att ta sig igenom banorna när du inte kan ge din AI-stryda partner order och planera strategier. Vilket är vitalt om ni ska överleva.
Snyggare, mer action, förbättrad kontroll och sammarbetsläge. Vad mer kan man begära? Kommer spelets miljöer hålla genom fulllängdsversionen? Kommer spelet vara njutbart även som ensam spelare?

Ja vi får bita oss i läppen och hålla ut till den 13 mars i år. Då släpps spelet jag hoppas ska uppfylla mina förhoppningar. Och förhoppningsvis bevisa att ljus kan vara lika skrämmande som mörker.

Christoffer Erling, Pixelplayer.se
Den 27 januari 2009 klockan

Titel:
Resident Evil 5
Konsol:
X360
Genre:
Action/Skräck
Utvecklare:
Capcom
Utgivare:
Capcom
Utgivet:
2009-03-13
Antal spelare:
1-2, local & online co-op
PEGI-info:
Finns även till:
PS3

Gå till spelets samlingssida

Kommentarer


skrev:
Bra bra, vill inte spela demon själv. Väntar på hela spelet istället.Klockan 22:13 tisdagen 27 januari 2009
skrev:
Shit Pommes Frites! Längtar galet mycket efter detta spel.Klockan 22:27 tisdagen 27 januari 2009
skrev:
Jag försöker hålla mig för att inte spela mig trött på demot. Har klarat det nu tre gånger med olika vänner via co-op. Det går inte att tröttnaKlockan 01:08 onsdagen 28 januari 2009
Shadowman skrev:
Trevligt! Hela spelet kommer säkert att bli riktigt bra sen.Klockan 13:37 onsdagen 28 januari 2009
Du måste vara inloggad för att kommentera.