StarCraft 2 på väg!


Det blev som många av oss hoppades, Blizzard's nästa spel kommer att bli StarCraft 2! Mer info lär komma upp här eller här.

Det verkar som om Blizzard har hållit sig till de tre ursprungliga raserna, Protoss, Terran och Zerg, vilket jag är säkert att många är lättade över. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Vad är då nytt? Ju, den största skillnade är att SC2 kommer vara i 3D, men det var väl ganska väntat. Blizzard skriver att det kommer vara Direct X 10-kompatibelt, och att det kanske ska stödja vissa DX10-exlusiva funktioner. Deras nya grafikmotor ska tydligen vara väldigt bra på att rita upp massiva enheter, samt många enheter samtidigt.

Många nya enheter finns också till befogande, varav vissa kan hittas bland bilderna. De säger också att Battle.net kommer att ha nya funktioner, kanske till och med en klanfunktion, som WC3 har. När det gäller single-player kan de inte än kommentera om storyn kommer att följa den från Brood War, men det kan man ju alltid hoppas på. De verkar heller inte kunna säga om det kommer en expansion, men eftersom Blizzard har släppt expansioner till alla spel sen WC1-tiden är det nog att vänta sig.

Om man känner sig riktigt nördig kan man ju också kika in det här, en staty av Tychus Findlay som väger 7.71 kg och kostar 249$.

Det finns inga planer på att släppa spelet till andra plattformar än till PC. När det gäller releasedatum är det inte än bestämt.

Diskutera i forumet!

Eric Rundcrantz, Pixelplayer.se
Lördagen 19 maj 2007 klockan 10:59


Se alla bilder

Kommentarer


Inga kommentarer ännu.
Du måste vara inloggad för att kommentera.