Mycket dyrare spel efter nyår


Kronan har försvagats hårt under hösten och både Nordisk Film, som står för importen av Sonys spel i norden, och Bergsala kommer därför höja priset på både hård- och mjukvara avsevärt i början av nästa år. Hur mycket dyrare Sonys produkter kommer bli har dock inte bekräftats än.

"Det är inte ett beslut vi tar för att tjäna mer pengar, utan det är helt beroende av eurokursen. Vi köper konsolerna i euro och måste ta ut ett lite högre pris i svenska kronor när euron stiger" sa Daniel Gustafsson på Nordisk film i en intervju med it24.se.

Äger man, eller är sugen på att köpa, en Wii eller Nintendo DS kan man räkna med en prishöjning på någon stans mellan fem till nio procent på både konsolerna och spelen.

"Vi kommer att höja priserna med mellan fem och nio procent efter nyår. Orsaken är att euron blivit dyrare. Egentligen borde vi ha höjt priset redan, men vi har inte velat störa butikernas julförsäljning" sa pressansvarige Patrik Johansson på Bergsala till it24.

Äger man en Xbox 360 däremot behöver man lyckligtvis inte oroa sig. Detta eftersom det är Microsoft själva som distribuerar spelen här i Sverige och behöver inte köpa från andra europeiska länder.

Källa: it42.se

Robin Stark, Pixelplayer.se
lördagen 27 december 2008 klockan 16:11


Kommentarer


Pascal Hansson skrev:
Tyvärr lär det väll bli så Tur att Wii inte släpper några bra spel och att man inte äger ett PS3 hahaKlockan 20:04 lördagen 27 december 2008
Du måste vara inloggad för att kommentera.