Fahrenheit

PC recension

Nu år 2005 så fick vi äntligen Fahrenheit ut i butikerna, och även jag var där och nappade åt mig det.
Jag fastnade direkt för det och blev sittande och spelade i flera timmar med lite hopp hit och dit. Spelet är lite skrämmande på vissa ställen och lite lungnare på andra såklart.
När man kom igång så insåg man hur genialt det var, men det gick ner lite granna ju längre man kom, men vissa saker är roligare än andra som man brukar säga, så flera delar håller fortfarande en hög och bra klass till spelets förhållande.
Det är verkligen välgjort och Quantic Dream har skapat det spel som passar oss äldre.

Ja, annars som jag ser det nu är spelet i en hög klass och jag tänkte berätta lite för er om det också. Det hela börjar en kall vinterkväll i staden New York. På en diner så har vi honom, nämligen Lucas Kane. Han sitter inne på ett av toalettbåsen och ska möta sitt livsöde. Han får tankar som är hemska och mördar då också en äldre man på toaletten. Och det är nu det är upp till dig som spelare att försöka fly och få reda på vad det var som fick Lucas att mörda den äldre mannen. Du är nu inne i ett stort äventyr. Man inser redan vid den här tidpunkten att spelet kommer bli spännande och att man blir fast i det, och så är det.
Du kommer att styra flera karaktärer än bara Lucas Kane, du är nämligen också Carla Valenti som är detektiv och ska reda ut mordet på diner’n och hjälper polisen med letandet av mördaren.
Men jag ska inte berätta om alla som du styr har jag tänkt. Du har även en mätare där du ser hur din karaktär mår, och den bör kollas noga så inte Lucas eller någon annan blir helt förstörd. Och om jag berättar vidare så gäller det även att vara snabb med pilarna, för det händer ibland att det kommer så du kan tex: få mera och bättre ledtrådar om du klarar av att trycka rätt med alla dessa tangenter. Men det är inte endast för at få mera ledtrådar utan även för att spela gitarr eller boxas och ha kul.

Ljudet är faktiskt bra, det är passande till alla delar och man får gåshud ibland när den läskiga musiken dyker upp, och det är alltid då som något skrämmande händer så man skriker till.
Musiken har därför en stor verkan och gör spelet bättre och mera spännande.

Fahrenheit är ett underbart spel och det är passande för alla som gillar action och även äventyr.
Jag kommer säkerligen ge mig in i spelet och därmed påverka hela äventyret på något annat sätt. Det här spelet tror jag passar dom flesta och jag rekommenderar spelet även mycket varmt.
Det är spännande och man har många roliga timmar med det.

Jonas Östling, Pixelplayer.se
Den 13 december 2005 klockan 17:54

Titel:
Fahrenheit
Konsol:
PC
Genre:
Äventyr/Action
Utvecklare:
Quantic Dream
Utgivare:
VU Games
Utgivet:
0000-00-00
Antal spelare:
1
PEGI-info:
Finns även till:
XBOX, PS2

Gå till spelets samlingssida

Betygskommentar:
Ett spännande spel från topp till tå.

Kommentarer


Inga kommentarer ännu.
Du måste vara inloggad för att kommentera.