Perfect Dark Zero

X360 recension

Perfect Dark Zero är ett väldigt grymt FPS-spel. Ni minns väl föregångaren till Nintendo 64 eller? Det var ett av de spelen jag spelade mest på min Nintendo 64 och det kommer jag nog inte att glömma. Nu har uppföljaren äntligen kommit och jag var inte sen med att köpa den. Jag köpte det på releasedagen tillsammans med Kameo och jag ångrar inte det.


Lyd order
Ja som ni säkert förstår så är detta ett spel med mycket skjutvapen och sprängvapen. Precis som i förra spelet så jobbar man för Mr. Carrington. Nu finns det fjorton uppdrag varav första är ett träningsuppdrag och det sista är en slutboss. Det finns även primära och sekundära sidouppdrag i på varje enskilt uppdrag. Dom primära uppdragen är uppdrag som man måste klara för att inte misslyckas. Dom sekundära uppdragen är uppdrag som man inte behöver klara av men det kan hjälpa än under spelets gång om man klarar dom.

Multiplayer
Ja saker som jag inte nämnt att man kan göra i uppdragen som man även kan göra i multiplayer är att man slåss med vapnet, gömma sig bakom väggar och då ser man det som är på andra sidan utan att eventuella fiender kan se dig om du inte tittar fram. Detta känns lite fuskigt men eftersom alla har chansen att utnyttja det så blir det ändå rättvist. Man kan även köra fordon om man vill. Det finns två olika fordon att välja bland. Det ena är en svävare som är effektiv om man vill köra över sina motståndare. Om man inte vill köra svävaren kan man gå upp på taket och använda kanonen som finns där. Det andra fordonet liknar inte något av dagens fordon men man kan använda den på ett ganska bra sett eftersom den kan vara både markfordon och flygfordon. Det som är gemensamt för fordonen är att skotten i deras skjutvapen är obegränsade även om dom inte är oförstörbara. Det ända dåliga med multiplayerdelen är botarna. Dom är faktiskt riktigt korkade och dom borde ha varit bättre. Det går naturligtvis att spela med mänskliga spelare om man spelar via Xbox live. Dom spelsätten som finns i multiplayerdelen är uppdelade i två kategorier. Deathmatch och darkops. I darkops måste man köpa sina vapen för pengar, ungefär som i Counter-Strike. Här kommer en kort beskrivning av spelsätten.

Deathmatch & team deathmatch (deathmatch)
I deathmatch ska man skjuta ner alla motståndare och i team deathmatch ska man skjuta ner alla som inte är med i ens egna lag.

Capture the flag (deathmatch)
Här gäller det att ta motståndarens flagga innan dom tar din flagga.

Territorial gains(deathmatch)
Här gäller det att ta territorierna (liknar pelare) och hålla dom tills man vinner.

Eradication (Darkops)
Här ska man spela ett antal rundor och se vilket lag som vinner flest gånger.

Onslaught (Darkops)
Här ska det försvarande laget skydda ett område på banan medans det attackerande laget ska ta över

Sabotage (Darkops)
Här är det ett försvarande lag och ett attackerande lag. Det attackerande laget ska förstöra olika saker medands dom försvarande försöker döda dom.

Infection (Darkops)
Här är det en spelare som är infekterad och ska döda alla andra spelare för att dom också ska bli infekterade. När alla andra spelare har blivit infekterade eller tiden har gått ut så börjar en ny runda.

Hur är det att spela?
Ja det är väldigt enkel kontroll och det är inte speciellt svårt att lära sig funktionerna. Grafiken är väldigt snygg men det förvånar mig inte när det är Rare som har gjort ett spel till Xbox 360. Musiken är väldigt bra på uppdragen men i multiplayer är det mest ljud från skottlossningar och spelare som pratar i headset

David Fransson, Pixelplayer.se
Den 17 oktober 2006 klockan 22:40

Titel:
Perfect Dark Zero
Konsol:
X360
Genre:
Förstapersonsskjutare/Action
Utvecklare:
Rare
Utgivare:
Microsoft
Utgivet:
2005-12-02
Antal spelare:
1-32
PEGI-info:


Gå till spelets samlingssida

Betygskommentar:
Rare har gjort ett toppenspel som bör testas

Kommentarer


skrev:
Perfect Dark Zero är ett mycket roligt spel på 360 även om storyn inte är något att hänga i julgranen...
Multiplayerdelen är iaf äckligt roligt och särskillt online eller på LAN.Klockan 23:22 Lördagen 28 oktober 2006
windaws skrev:
Ja om man hittar en rolig server så kan multiplayern bli hur rolig som helst. Synd bara att dom nya banorna kostar pengar.Klockan 11:46 Söndagen 29 oktober 2006
Du måste vara inloggad för att kommentera.