World Series of Poker: Tournament of Champions

X360 recension

Låt mig börja med att säga att jag kanske är fel person att recensera ett pokerspel till en spelkonsol. Anledningen är den att jag älskar poker lite väl mycket, och alla pokerspel som gjorts till spelkonsoler saknar ett mycket nödvändigt element, nämligen pengar.


Poker på TV-spel är på låtsas

Tänk dig att du sitter i ett parti Texas Hold’em och synar turn för att träffa färg på river. Du missar färgen men får ett uselt par som med allra största sannolikhet inte är bäst hand. Din motståndare betar ut. Skulle det vara ett riktigt spel där du riskerar att förlora riktiga pengar skulle du lägga dig. Men i spelet World series of Poker, och alla andra TV-spelsvarianter för den delen, riskerar du inte att förlora och du kan låta nyfikenheten ta över och syna ner. Visst kan det vara roligt att se kort, men i långa loppet kommer du att tröttna på att klicka ”call” hela tiden. Det är inte riktig poker helt enkelt.

Okej, nu har jag berättat var jag står och ska försöka undersöka spelet för vad det är – ett pokerspel, en fantasi, endast skapat för lättsamt ”pokrande” från TV-soffan.

Spel på låtsas kan också vara trivsamt

Som fantasi fungerar spelet ganska bra. Du får $10,000 att ta med dig till World Series of Poker – pokerns världsmästerskap, och eftersom få av oss kommer att ha råd att göra den resan i verkligheten kan spelet fungera som ett substitut. Väl där kan du använda pengarna som inköp i olika events - Omaha, Omaha Hi-Low Split, Seven Card Stud, Seven Card Stud Hi-Low Split, Razz eller gå direkt på huvudturneringen – Main Event – som spelas i Texas Hold’em.

En positiv överraskning var dock att motståndarna spelar ganska bra och speciellt att de besitter olika styrkor. Vissa väljer den tighta stilen och spelar bara riktigt bra kort medan andra är lösa kanoner som skjuter på allt som rör sig, precis som i verkligheten med andra ord. Detta är spelets största styrka i min bok.

Få pokerkändisar

Tyvärr känner man inte igen så många spelare vid bordet, men det brukar man ju inte göra vid finalbordet i WSOP heller som ofta blir en amatörernas afton. Men några välkända ansikten dyker upp: Chris "Jesus" Ferguson, Scotty Nguyen, Men "The Master" Nguyen, John Phan, och italienaren Max Pescatori till exempel. Hade det varit fler av de stora proffsen hade dock känslan blivit bättre. Det roliga är väl att de stannat för att spela videopoker eller blackjack som de speltorskar de är.

Dålig grafik

Både grafiken och ljudeffekterna var en besvikelse. Eftersom essensen av poker saknas i spelet (pengarna kort och gott) tycker man att producenterna borde ha lagt ner mycket jobb på att skapa en realistisk miljö. Det har man dock inte gjort, vilket är ett stort minus. Det blir nästan pinsamt när alla som vinner en hand viftar med armarna som väderkvarnar och de som förlorar ser ut som deras kattunge just bragds om livet.

Jag är långt ifrån imponerad av spelet, men visst, en liten stund kan det vara trevligt att drömma sig bort till Las Vegas och finalen i World Series of Poker.

Gästskribent Ghostwriter, Casinotoplists.se
Den 29 april 2009 klockan 17:56

Titel:
World Series of Poker: Tournament of Champions
Konsol:
X360
Genre:
Okänt
Utvecklare:
Left Field Productions
Utgivare:
Activision
Utgivet:
2006-12-01
Antal spelare:
1-?
PEGI-info:
Finns även till:
PC, Wii, PS2

Gå till spelets samlingssida

Betygskommentar:
Poker i all ära men utan riktiga pengar finns inte mycket kvar att spela om.

Kommentarer


Christoffer Radsby skrev:
Bra recension!Klockan 07:55 onsdagen 29 april 2009
Du måste vara inloggad för att kommentera.