Balloon Fight

NGC retro

Det är en kall vintermorgon. Det är just nu den 22 december. Vår gästskribent Johan Nilsson bestämmer sig för att spela det underbara spelet Animal Crossing. Han ville inte denna gång gå ut och hjälpa folket i stan. Han bestämde sig för att sätta på sitt NES (i spelet). Det var dags att spela Balloon Fight!

En gubbe med två ballonger

Huvudpersonen i Balloon Fight är somsagt en gubbe med två röda ballonger. Denna gubbe ska åka omkring på TV-skärmen för att försöka hamna ovanpå alla fiender så deras ballonger går sönder. Fienderna har bara en ballong. Längs ner i mitten i detta spel, finns det ett typ hav. Där lever en fisk. Om man åker ner till detta hav kommer fisken att äta upp en. Om man kommer ännu närmare drunknar man.
Spelplanen ser ganska normal ut för spel som detta. Den ser inte likadan ut på alla banor. Dessa spelplaner är fylld av fiender, som vår vän ska hoppa på. När vår vän har hoppat på dessa fiender kan det självklart hända att dom landar på land, då kan denna gubbe med två ballonger lätt hoppa på fienderna och låta dom flyga ner innan dessa fiender hunnit blåsa upp sin ballong.

Världarna

I Balloon Fight kämpar man först igenom tio små banor med fiender, det är en värld. På sista banan ska vår vän sväva för att fånga ballonger, med olika färger som kommer upp ur fyra stycken rör, fånga alla om du kan! Marken på varje värld har olika färg. Först är det röd, sedan en annan osv. Detta gör att Ballon Fight får en handling, men ingen större. Det är jättesvårt att klara alla, vilket jag själv aldrig gjort, inte heller Ruffy (den enda jag känner som har spelat det) Men han har kommit längre än mig. Det kanske inte ens går att klara alla, vem vet? Man får olika poäng för att döda en fiende på olika sätt. Det är meningen att få så mycket poäng som möjligt. Sedan får man poäng på sista för hur många ballonger man fångar, fångar man alla får man en poängbonus vilket givetvis är bra.

Dålig grafik, dåligt ljud, ingen större handling, men ändå så fruktansvärt kul!

Jag måste säga att balloon fight är bland dom bästa spelen av alla till NES, trots den dåliga grafiken, det dåliga ljudet, det har heller ingen större handling, men spelet är ändå riktigt, riktigt bra! Man märker inte det dåliga med spelet, nej, man märker bara det som är bra. Balloon Fight är, och var ett spel med bra musik och det är fruktansvärt beroendeframkallande, det räcker bra för mig när man heller inte märker det dåliga. I alla fall bortsätt från resten av ljudet är originalmusiken jättebra. Men resten av ljudet är dåligt. tillexempel pausljudet är väldigt störigt. När det gäller grafiken kan jag bara säga att det var ganska bra då, men nu känns den dålig. Jämför tillexempel Balloon Fight med Need for Speed Most Wanted, jag vet, det går inte. Balloon Fight har bara sina enkla stora pixlar. Men på nya spel ser man inte ens att det är pixlar. Sedan kan man ju jämföra med tillexempel Super Mario Bros. Då har Ballon Fight klart bättre grafik. Men det är eftersom Ballon Fight är ett ganska sent spel till NES.
Ballon Fight är i helhet ett mycket bra spel, som man gärna sitter framför i timmar. I Animal Crossing, som jag spelar det på, blir det som ett eget spel.

Johan Nilsson, Pixelplayer.se
Den 22 december 2005 klockan 18:02
Titel:
Balloon Fight
Konsol:
NGC
Genre:
Okänt
Utvecklare:
Nintendo
Utgivare:
Nintendo
Utgivet:
0000-00-00
Antal spelare:
1-2
PEGI-info:


Gå till spelets samlingssida

Kommentarer


Inga kommentarer ännu.
Du måste vara inloggad för att kommentera.